BEZOEK VAN DE SCHOOL ECOLE EN COULEURS.

De 6de klas kreeg op vrijdag 20 oktober 2017 bezoek van 21 leerlingen van de Franse school Ecole en Couleurs uit Vorst bij Brussel. Zij zochten een Vlaamse klas om hun Nederlands te kunnen oefenen.
We zijn de dag begonnen met een zoekspel.
Alle kinderen hadden een paspoort geschreven in het Nederlands maar deze was zonder foto. Je moest dus aan de hand van tips over het uiterlijk en de eigenschappen een persoon kunnen vinden door vragen te stellen: “Is jouw lievelingskleur rood?” of “Heb jij een broer en een zus?”
Dat verliep heel vlotjes en goed! Iedereen vond zo zijn compagnon.Daarna gaven we ze een rondleiding door onze school. Iedereen van onze klas had iets voorbereid om te doen met de Franse kinderen, zoals armbandjes maken, koken, shuffelen, smashen… De kinderen konden kiezen wat ze wilden doen.
Ook dat verliep bij de meeste kinderen wel vlot.  Zij moesten Nederlands met ons spreken maar dat was voor hen niet erg gemakkelijk.
Soms was het wel wat moeizaam om met elkaar te communiceren.
Maar het ging wel, door alles een beetje uitgebreider uit proberen te leggen.En soms wisten we wel enkele woordjes in het Frans, daardoor kon je soms een hele zin verstaan. Soms ging het ook ineens in het Engels of met gebarentaal.
Tussen 2 momenten in begonnen we spontaan aan elkaar dingen te tonen waar we goed in waren. Een jongen speelde piano, iemand deed een bal-showke,… Leuke sfeer ontstond er toen.
Toen we klaar waren met de groepjes gingen we middageten. Het groepje dat kookte had iets klaargemaakt voor bij de boterhammen.
Er was popcorn, guacamole en choco met cornflakes, heel lekker allemaal.

Om 2 uur moesten de Franse leerlingen spijtig genoeg vertrekken.
Als afsluiter maakten we allemaal samen een leuke foto. We zwaaiden hen uit.
Het was een geslaagde dag! Wie weet worden wij in de loop van het jaar in Vorst uitgenodigd en dan zullen wij ons in het Frans moeten kunnen behelpen.

Spannend!

Verslag:
Noor & Maj