SINTERKLAAS IS VERSLAAFD…

Sinterklaas was opnieuw in ‘t Speelscholeke.
Maar de pieten hadden er dit jaar hun handen mee vol om hem bij de kinderen te houden. Hij had immers een smartphone gekregen en al zijn aandacht ging naar zijn nieuwe hebbeding. Pokemons vangen, filmpjes maken, gamen, … Geen tijd voor cadeautjes.
Gelukkig waren er nog de pieten die samen met de kinderen van de school de Sint toch bij de zaak konden houden.
Lees even wat fragmenten mee uit de dagboeken van de pieten.
” Ik stapte de kamer van de Sint binnen en vroeg waarom ik bij hem moest zijn? Om de cadeautjes voor de kinderen te maken natuurlijk. Het was al 3 december, dus ik vloog…, ah ja dat kan ik nog steeds niet, dus ik liep naar de fabriek en begon met het maken van pakjes.” Ik ben kanariepiet!
“Ik sta op, uit mijn zwarte bed met witte lakens. Beneden neem ik een tas koffie met melk en ik eet wel 8 oreo’s. Na het inpakken van cadeautjes, zoals elke andere zwarte piet, speel ik een spelletje schaak met schaakpiet. Ding, ding ding. Etenstijd! Ik eet bloemkool met bloedworst en als dessert stracciatella-ijs.” Ik ben zwart-wit piet!
“Ik sta op, ik ontbijt en dan grijp ik mijn telefoon. Ik kijk op live of er een schaak-, voetbal-, tennis-, hockey-, volleybal-, basketbal-, zwerkbalteam-, judo-, karate- of bokswedstrijd is. Dan ga ik er naar toe om te supporteren. Ik neem mijn toeter mee behalve als het een schaakwedstrijd is. Ik supporter ook voor Sinterklaas als hij in zijn grote boek schrijft.” Ik ben supporter piet!
“Liefste dagboek, vandaag werd ik wakker met een goed gevoel. Ik had zo veel zin om te bottle flippen. Dus ging ik naar de ontbijttafel om met de andere pieten te ontbijten. Ik nam een hap van mijn Sintboterham en  genoot van het bottle flippen. Dus ik nam een hap en gooide een fles, nam een hap een gooide een fles en zo ging het maar door. Tot ik wilde drinken van mijn glas maar dronk van mijn fles en per ongeluk gooide met mijn glas. Gelukkig lag de Sint nog te slapen. Ik ruimde snel alles op met schaakpiet. Dat was spannend.” Ik ben bottle flip piet!
“Ik wist niet hoe het kwam dat ik opeens wakker werd, misschien kwam het wel door Vroege Opstaanpiet of door het gestommel van de ongelukkige Pechpiet of … Maakt niet uit, ik ben nu toch wakker. Nog na geeuwend trof ik Sinterklaas aan die in een badjas gekleed, eenzaam boterhammetjes aan het eten was. Snel liep ik naar hem toe en riep: “O, Saint Nicolas, mais u’est-ce que vous faites ici tout seul? I will keep you company. Puedes darme un bocadillo?” Ik ben talen piet.
“‘s Ochtends stond ik op. Mijn wekker ging ontzettend hard. In de gang kwam ik zwart-wit-piet tegen. Ik vroeg haar om een wedstrijdje te doen. Om het eerst bij de eettafel, maar zij was te moe. Ze had ‘s avonds een zwart-wit film gekeken terwijl iedereen al lag te slapen. Het ontbijt was verrukkelijk. Croissantjes met Nutella, mijn lievelingsontbijt. Met fruitsap na het ontbijt vertrok ik terug naar mijn kamer om verder te werken aan mijn zelf verzonnen spel. Natuurlijk kan ik ook zelf meespelen en natuurlijk ga ik ook winnen.” Ik ben competitie piet!
“Ik word wakker en voel me niet goed. Even later brengt medicijn piet me een soepje, maar als het op is voel ik me nog altijd even slecht. Ik ben verdrietig omdat ik altijd ziek ben. Ik kan, omdat ik ziek ben, nooit spelletjes spelen. Ik denk in mezelf, was er maar iemand die mij kon helpen, maar ik weet dat dat nooit zal gebeuren. Om de tijd te verdoen lees ik strips en boeken. Eigenlijk is lezen het enige dat ik doe.” Ik ben zieke piet!
“Ik word wakker. Moe kijk ik om me heen. Mijn spiegelbeeld!, is mijn eerste reactie als ik een slapend meisje naast mij in bed zie. Ah, ja, nu weet ik het weer. Ik ben tweeling piet en dat is mijn zus. Ik ben zure piet en dat is mijn zus.”
“Ik word wakker. Kijk recht in de ogen van… Mijn spiegelbeeld!, is mijn eerste reactie als ik het meisje naast mij in bed zie. Ah, ja, nu weet ik het weer. Ik ben tweeling piet en dat is mijn zus. Ik ben zoete piet en dat is mijn zus.”